Smienk Bereken App

Trapliften berekenen in Excel naar een Power App

Maakindustrie

Over Smienk Trapliften

Smienk Trapliften is een pionier op het hergebruiken van trapliften en hebben inmiddels al vele duizenden mensen blij gemaakt met een traplift. Smienk is het eerste bedrijf in gebruikte trapliften van alle merken, met als doel een traplift voor iedereen betaalbaar maken en verspilling tegengaan. Smienk opereert door heel Nederland en is ook operatief in Duitsland en België.

“Met Sparse samenwerken is echt aan te bevelen. De eerste versie van de Power App was binnen een week gereed om te testen.”

Uitdaging: zorgen dat de foutgevoeligheid van het berekeningen van trapliften verminderd wordt

De uitdaging is om een foutgevoelig en handmatig proces te digitaliseren. Hiermee worden fouten voorkomen en tijd bespaard. Voordat een traplift hergebruikt kan worden, moet deze eerst geheel worden gereviseerd. Een belangrijk onderdeel is het in kaart brengen van de maatvoering van de lift in combinatie met de trapsituatie. Op basis daarvan kan er berekend worden of deze past. Indien nodig kan de traplift worden aangepast. Deze berekening wordt gedaan in Excel en kent vele administratieve handelingen en is erg foutgevoelig.

Oplossing: snel en simpel kunnen berekenen van trapliften op een tablet

Sparse heeft een app ontwikkeld op basis van het Power Platform van Microsoft. Met deze Power App is het voor Smienk mogelijk om het bereken proces volledig digitaal uit te voeren. Dit omvat o.a. het uitvoeren van driehoekberekeningen, het inzien van de orders en het administreren van de output van het proces. Dit zorgt ervoor dat de doorlooptijden van het proces aanzienlijk verkort wordt en de foutreductie is afgenomen. De Power App is gekoppeld via Power Automate met AFAS zodat klantgegevens automatisch worden ingeladen. Ook is de app beschikbaar is op een tablet, dit zorgt voor flexibiliteit in het gebruik van de Power App.

Wat vond de opdrachtgever?

Met Sparse samenwerken is echt aan te bevelen. De gewenste functionaliteit wordt direct omgezet in een werkbare app. Hierdoor was de eerste versie binnen een week gereed om te testen. Het toevoegen van functionaliteiten was erg makkelijk, doordat we – middels fijne communicatie – in direct contact stonden met de Power Platform Consultant.

Bekijk ook deze cases

chevron_left
chevron_right
Sparse Sparse Power Box

Multilight

Sparse als digitaliseringspartner

ASN Autoschade

Digitaliseren met het Microsoft Power Platform
Sparse Sparse Power Box

Bouwbedrijf Van der Steeg

Grip op nazorg met een eenvoudige Power App
Sparse Sparse Power Box

Mudde Kok Automotive

Digitaliseren met het Microsoft Power Platform

Woonzorgunie Veluwe

Controle van 1.000 escalaties per maand in één Power App